WillekeFledderus.nl

Kunstenaar in de klas

portret

Schilderen als Rembrandt


Presentatie over het leven en werk van Rembrandt van Rijn en de schildertechnieken uit de 17e eeuw, hoe werden verf en doeken gemaakt in die tijd. Daarna gaan we een schilderij maken zoals dat in de 17e eeuw werd opgebouwd. Duur ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Vincent van Gogh


Presentatie over het leven en werk van Vincent van Gogh, daarna gaan we schilderen in een van de stijlen van Vincent, impressionistisch, pointillistisch of met de voor hem zo kenmerkende streepjes en veegjestechniek. Duur ongeveer 1,5 tot 2 uur.


Eten in de kunst


Powerpoint presentatie over de rol van voeding in de kunst, met daarna een blindproeverij en een presentatie van (vergeten) groenten en fruit afgerond met het maken van een stilleven hiervan. Het stilleven kan op een doek worden geschilderd of in klei nagemaakt. Duur 1 dagdeel.

Beeldend vormen


Met ijzerdraad, kippengaas, gips of gipsverband, kosteloos materiaal, verf, hout , zaagsel, schuimrubber of mozaïeken Thema kan aangepast worden aan het jaarthema van de school. Workshop duur in overleg vast te stellen.

Materieschilderen


Van houtpulp een 3D portret maken van jezelf of van een clown of je opa . Workshop 1,5 uur maken en volgende week 1,5uur schilderen.

Rietveldstoeltje bouwen


Met bouwplaat, werkblad en powerpoint maken we samen een echte rood-blauwe Rietveldstoel van MDF en naaldhout. Schaal 1:6 zodat je mobiel er precies inpast. Lesduur 2 x 1,5 tot 2 uur. Alleen voor groep 8 i.v.m. moeilijkheidsgraad.

Social Media

Vindt mij op de volgende social Media.

© 2014 Willeke Fledderus algemene voorwaarden